Aanbod in de regio

Voor elk wat wils

Van heuvels naar valleien, vertonen de afgeronde landschappen hier en daar prachtige uitzichten. De honderden heuvels die het landschap accentueren bieden wandelaars een prachtig panorama

waals picardie overnachten

Waals-Picardië

Algemene informatie over de regio Waals–Picardië vind je op VisitWapi

Visitwapi
vakantie verblijf vlaamse ardennen

Vlaamse Ardennen

Op zoek naar een leuk uitstapje? Bekijk het aanbod in Toerisme Vlaamse Ardennen.

Toerisme Vlaamse Ardennen
flobecq gite rural

Flobecq

Het bekende Maison des plantes médicinales in het centrum van het dorp is een aanrader!

Toerisme Flobecq
vakantieverblijf ronse

Ronse

In Ronse is er van alles te beleven: de Crypte, de Basiliek St Hermes, het interessante textielverleden, lekkere restaurantjes, vernieuwde binnenstad, ...
Digitale magazine

Ontdek Ronse
vakantiewoning pays des collines

Ellezelles

Een wereld vol magische wezens vind je in le Sentier de l'Etrange
Ontdek het mysterieuze universum van de Brasserie des Légendes in Ellezelles met haar 100% natuurlijke bieren.

Ellezelles
vakantiewoning frasnes

Frasnes

Zeker een bezoekje waard is de Ezelfokkerij in FrasnesVisitwapi
Activiteiten

Wandelen
Image is not available
Image is not available

Wandelen

Magische landschappen, een ongerepte natuur en prachtige panorama’s worden u aangeboden via 25 bewegwijzerde circuits. Zeven er van lopen tot in de Vlaamse Ardennen en drie zijn educatieve circuits, afgezet met informatieve borden met weetjes en bezienswaardigheden van de streek.

De wandelingen hebben een verschillende moeilijkheidsgraad. Ze leiden u vooral door de bossen, waar u kunt speuren naar de fauna, en langs heuveltoppen, waar u met één blik het landelijke decor van het natuurpark kunt overschouwen. Iedere wandeling heeft haar eigen trekjes: ontdekking van het architecturale erfgoed, ontmoeting met lokale ambachtslui, puur natuur, wegzinken in het plattelandsleven
Fietsen
Image is not available
Image is not available

Fietsen

Le Pays des Collines beschikt over een ideaal reliëf voor terrein(fietsers).

Langs heuvels en dalen zijn drie circuits aangelegd, die geschikt zijn voor sportieve familie-uitstapjes en gepassioneerde fietsers.
Culinair
Image is not available
Image is not available

Culinaire suggesties

Op een boogscheut (500 meter) zijn er aan het Hoppebos een aantal eetgelegenheden:

• Restaurant Ancienne Belgique: traditionele keuken, gekend voor zijn paling en steaks
•’ t Barakske: traditionele Franse- Belgische keuken, gekend voor de steaks
• Caplette: voor een Glaasje, zeer aangenaam buitenterras in de zomer, special events en optredens.
• Chalet Radar: sport, natuur, relaxen in een mooie bosrijke omgeving, gekende stopplaats bij een van de wandelingen daarrond
• Vieux Château: voor exclusievere momenten
Streekproducten
Image is not available
Image is not available

Streekproducten

De brouwerij van Flobecq, die in 58 een bier produceerde voor de Expo 58, brengt dit uitzonderlijke brouwsel opnieuw uit, te ontdekken vanaf 23 maart 2018. Dit mythische bier combineert op subtiele wijze traditie en moderniteit, zoals het Atomium, vandaag en 60 jaar geleden.

In de brouwerij Quintine in Ellezelles steekt de hele familie de handen uit de mouwen voor de productie van de blonde, bruine en witte bieren. De fabricatie respecteert de tradities: kuipen in rood koper, de oude manier van brouwen en bottelen.

Nog enkele delicatesse-tips: de boerderij Dôrlo in Frasnes-lez-Buissenal met kwalitatieve, gezonde producten: boter, yoghurt, kaas, eieren, gevogelte, konijnen, klein fruit en groenten... ‘Artisanaux à l’Ancienne’: aperitieven, likeuren, jam, gekonfijte producten en dranken uit grootmoeders tijd.

La Chocolaterie Derobertmasure in Ellezelles: proeverijsalon met chocoladefabriek waar voortdurend een geur hangt die u het water in de mond doet komen.
Folklore
Image is not available
Image is not available

Folklore

Pays des Collines is een heuvelachtig en mysterieus gebied rijk aan legendes en folkloristische tradities.

Het idyllische landschap wordt gekenmerkt door knotwilgen, kleine bosjes, molens en kronkelende wandelpaden. In dit gebied kan u prachtige artistieke wandelingen maken: Le Sentier de l’Etrange (het pad van het vreemde) in Ellezelles: bewonder prachtige kunstwerken van Watkyne en treed in de voetstappen van Hercule Poirot, de heks Quintine en de duivel...

Le Sentier enchanté (het betoverde pad) in Frasnes-Lez-Anvaing: dit pad wordt bewoond door sprookjesachtige wezentjes.
Langs het pad "Circuit des Plantes médicinales" in Vloesberg ontdekt u tal van geneeskruiden en magnifieke beeldhouwwerken.
Image is not available
Musea
Image is not available
Image is not available

Musea

In Frasnes-lez-Anvaing werd een voormalig spoorwegstation omgebouwd tot het suikermuseum "La Maison du Sucre" ("het Huis van de Suiker").

Het "Écomusée du Pays des Collines" in Lahamaide geeft een beeld van het authentieke landelijke leven uit vervlogen tijden

In Ellezelles vindt u het streekmuseum "La Maison du Pays des Collines". Aan de hand van multimediapresentaties worden de karakteristieke kenmerken van de regio belicht: het heuvellandschap, de ambachten, de folkloristische tradities, enz. Het Pays des Collines kan immers bogen op een levendige folklore; zo vindt in Elzele (Ellezelles) elk jaar eind juni een "Sabbat des Sorcières" ("Heksensabbat") plaats.